Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремап JTD?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Направи си сметката къде ще ти е най-евтино в крайна сметка.
    Твоята кола не е нещо, което може да се обърка. Стара е и всичките "тайни" са разкрити отдавна. За това просто сравни цените и това е.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Sprint Auto и Extreme Service имат най-напомпаните печки в България, ако все още се чудиш.
      Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
      Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
        Ами като не сипваш защо даваш мнение? Иначе си се състезавай с каквото искаш, колегата пита има ли полза от нормален ремап, аз му казвам има, ти ако имаш доводи за противното кажи си ги. Ако мислиш че един кошник с ремап ще стане кола няма, ама един здрав автомобил с чип е по-добре
        Акъл не давам...просто казах, че съм против тези интервенции......ти твоята чипна ли я...?
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          Акъл не давам...просто казах, че съм против тези интервенции......ти твоята чипна ли я...?
          Да, така я взех. Качена от 150 на 180 коня.
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ей...тя сила ямбол....имам желание да я сравним с моята, която е стокова, за да видя разликите...

Comment

Колеги, мисля, че вече реших за себе си какво искам и какво ще правя с колата. Когато има развитие (неизвестно кога на този етап) ще ви пиша за резултата.
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
              GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Ей...тя сила ямбол....имам желание да я сравним с моята, която е стокова, за да видя разликите...
                Казах че ми е минала възрастта да си меря ..... Иначе отзад пише Black Angels ако това те ориентира
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Може да е малко,но се усеща разликата и наи-важното е да няма ядове.
                  Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Казах че ми е минала възрастта да си меря ..... Иначе отзад пише Black Angels ако това те ориентира
                    Аз недовиждам....

Comment

Колеги, да не пускам нова тема, ще използвам старата си за малко офтопик...

Днес Алфонс мина през сервиз за стандартното обслужване - смяна на масло и всички филтри по колата. Проблемът (ако изобщо има такъв) е, че веднага с новото масло забелязах, че пáрите от ауспуха не миришат чисто на нафта, както преди, а миризмата е смесена и се усеща и такава на масло. Минах 11 000 км със старото масло - selenia wide range 5w40 и колата не го беше пипнала и с грам. Сега налях пак от същото и е купено от същия магазин, от който купих и предната партида, та силно се съмнявам да е менте. Въпросът ми е какво може да се случва, щом изкарах 11 000 км с това масло без никакви разходи, а сега веднага след смяната му с ново такова (пак да уточня - същото като източеното днес) се появиха такива странни миризми...? Някой сблъсквал ли се е с нещо такова? Друго, което мога да споделя като информация с вас е, че колата не е карана много спокойно и сравнително често ѝ се стъпва на газта до към 180-190, че дори и до 200 съм стигал. И въпреки това масло не съм доливал и колата не го е пипала... поне досега. Знам, че най-сигурният начин да се убедя дали колата пипа масло е като мина към 1000-2000 км, но в близките месец-два това едва ли ще се случи, та на свой ред не мога да чакам до тогава и ми се ще да се допитам до по-опитните от мен...
                      Last edited by sollider; d.m.y г., 23:10.

Comment

Е....ще пропадне чипосването...))
                        п.п...я не задавай тъпи въпроси и си карай колата....не знам как ги усещате тия миризми.....и сега ще наскачат едни....да питата , какъв е дима, как е що е, ама ти с това масло ли караш.......и да те излекуват виртуално...)...има щека, ако няма теч, караш и проверяваш....

Comment

Няма течове... ама миризмата на маслото е силна и натрапчива, та затова си викам, че няма как да я объркам с друга. А си прав, че ще се пита и за пушенето... ми не пуши колата. В смисъл, като я запаля студена и работи на празен ход излиза пара, но не и някакъв цветен дим.

Comment

Карай,не ве филмирай.

---------------------------------------------------
                            Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
                            Пай сее ...
                            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                              Колеги, да не пускам нова тема, ще използвам старата си за малко офтопик...

Днес Алфонс мина през сервиз за стандартното обслужване - смяна на масло и всички филтри по колата. Проблемът (ако изобщо има такъв) е, че веднага с новото масло забелязах, че пáрите от ауспуха не миришат чисто на нафта, както преди, а миризмата е смесена и се усеща и такава на масло. Минах 11 000 км със старото масло - selenia wide range 5w40 и колата не го беше пипнала и с грам. Сега налях пак от същото и е купено от същия магазин, от който купих и предната партида, та силно се съмнявам да е менте. Въпросът ми е какво може да се случва, щом изкарах 11 000 км с това масло без никакви разходи, а сега веднага след смяната му с ново такова (пак да уточня - същото като източеното днес) се появиха такива странни миризми...? Някой сблъсквал ли се е с нещо такова? Друго, което мога да споделя като информация с вас е, че колата не е карана много спокойно и сравнително често ѝ се стъпва на газта до към 180-190, че дори и до 200 съм стигал. И въпреки това масло не съм доливал и колата не го е пипала... поне досега. Знам, че най-сигурният начин да се убедя дали колата пипа масло е като мина към 1000-2000 км, но в близките месец-два това едва ли ще се случи, та на свой ред не мога да чакам до тогава и ми се ще да се допитам до по-опитните от мен...
                              11000км е много за смяна 8-9000км не повече.Почнала е да гори няма начин !Карай не се стягай.....има още Алфи който се продават
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                              sigpic

Comment

Добре, ама именно докато бях със старото масло всичко беше ок и точно след като налях новото започна да помирисва отзад на масълце. Не виждам каква е логиката при положение, че наливам едно и също винаги както като вискозитет, така и като марка...

Comment

Working...
                                X